jul 132012
 

Kinderen die hun ouders bij de voornaam noemen, vind ik iets verschrikkelijks. Niet dat mijn zoon mij niet bij mijn voornaam mag noemen, maar hij is de enige op de hele wereld die mama tegen mij kan zeggen. Dat is toch bijzonder? 

mama papa

Zouden ouders elkaar nog altijd mama en papa noemen als de kinderen klein zijn? Vroeger deed men dat wel. Ik weet dat mijn ouders het vrij lang hebben volgehouden, maar gelukkig zijn ze er – toen wij het huis uit waren – vanaf gestapt en elkaar bij de voornaam gaan noemen.
Bij sommigen zit het echter zo ingebrand dat ze zelfs als ze de 90 allang zijn gepasseerd hun vrouw nog altijd mama noemen.

Vreemd.

Similar Posts:

  2 reacties op “Goed voorbeeld doet goed volgen”

  1. Heel vreemd ja… Maar verwarring kan aan alle kanten opduiken:
    Hoewel ik Paulo nooit aanspreek als papa, zeg ik tegen mijn stiefzoon wel “vraag maar aan papa” etc. Mijn eigen vader noem ik nog steeds papa, ook als ik het over hem heb. Stiefzoon denkt steevast dat het om zijn vader gaat als ik het over de mijne heb en kijkt dan nogal verward, totdat ik zeg, “nee ik heb het over mijn vader, opa John…” :-D

  2. Dit vind ik een verwarring die wel kan, hoor. Het lijkt me vrij logisch dat je je eigen vader papa noemt. ;)
    Ik raak ook altijd zo in verwarring als mijn moeder aan het vertellen is. Als ze het over ‘ons pa’ heeft, kan dat zowel mijn vader als haar vader zijn. En in haar demente geest kan dat zelfs nog in één zin switchen!

 Reageer

(verplicht)

(verplicht)

Comments links could be nofollow free.