Op deze website schrijf ik regelmatig een blog. De ene keer is het een bericht over nieuw werk of een tentoonstelling, de andere keer over meer technische onderwerpen, zoals hoe ik mijn werk maak. 

De vormgeving en de opbouw van mijn website wil ik nog meer afstemmen op mijn lezers. Daar kun je me bij helpen door me te vertellen wat jij leuke onderwerpen vindt om over te lezen of naar te kijken.

Om je gedachten op gang te brengen, heb ik vier vragen waar ik graag jouw antwoord op wil.
Wil je het antwoord typen in het commentaarvak hieronder?

1. Wat vind je leuk om te lezen of te zien als je de website van een kunstenaar bezoekt?

2. Welke website(s) van andere kunstenaars spreekt je het meeste aan?

3. Bezoek je mijn website wel eens en wat vind je dan leuke onderwerpen?

4. Over welk onderwerp zou je van mij meer willen lezen of zien?

Omdat ik je hulp op prijs stel bij het beantwoorden van de vragen, krijg je van mij mijn “20 tips – Hoe haal ik het meeste uit museumbezoek“.

Dank je wel!
Hannie

Similar Posts:

  47 reacties op “Ik kan je hulp gebruiken!”

 1. 1. visueel mooie site
  2. AngelinaMok.com
  3. Heel soms, nee
  4. Niets specifieks: ik lees en bekijk wat langs komt, en mij voldoende triggert.

 2. 1. Plaatjes, dus foto’s van werk. Korte zinnen en tekstjes, eenvoud dus niet te druk.
  2. Ik bezoek geen websites van kunstenaars.
  3. Als ik een mailing van je krijg bezoek ik wel eens je website. Waar exposities zijn of openingen en met wie vind ik leuk om te lezen.
  4. Je moet je er niet al teveel van voorstellen, iedereen wordt al zó overspoelt met informatie. Korte duidelijke teksten, wie wat wanneer en waar en waarom is genoeg. Ik vind het overigens nog steeds véél leuker om papieren mailings te ontvangen maar ik begrijp wel dat dit duurder is voor een kunstenaar. Misschien sponsoring idee?

 3. Aanvullend: “afwachting van moderatie” ervaar ik wel als bijzonder ongastvrij…

  • Wat dat modereren betreft, zit ik daar zelf ook nog steeds over te twijfelen. Ik heb een workshop gevolgd over bloggen en modereren is me heel sterk aangeraden, maar ik heb hetzelfde gevoel als jij. Dus ik moet daar nog eens goed over piekeren. Dank je wel voor je feedback daarover in ieder geval.

 4. Hannie, ben denk ik niet het beste voorbeeld. Krijg zo ontzettend veel informatie en uitnodigingen binnen dat het me af en toe zelfs te veel wordt. Ik wens alle kunstenaars een goed bestaan en probeer er op mijn manier, het beheer en ter beschikking stellen van een centrale ruimte, mijn steentje aan bij te dragen. Succes met je onderzoek en tot ziens!

 5. 1. Fotos
  2. Ik ken maar 1 echte kunstenaar!
  3. Geregeld. Fotos van nieuwe werkstukken, of je weer deel neemt aan wedstrijden en daar de uitkomsten van, informatie over tentoonstellingen.
  4. Ik ben zeer tevreden met de informatie die ik over je ontvang. Ga vooral zo door.

 6. Wat mij vooral interesseert is de persoonlijke achtergrond van de kunstenaar en dan uiteraard foto’s en beschrijving van het werk. Zo informatief mogelijk.

  Mijn Els heeft als hobby Keramiek en bezoekt sites van o.a. Hella Jongerius, Mario Tigchelaar en Ria Reitz.

  Op jouw site mis ik eigen niets alles is wel aanwezig.

  Persoonlijk geniet ik erg van jouw persoonlijke blog met toch wel heel menselijke verhalen.
  Wat mij betreft niets veranderen.

 7. Hi Hannie,

  Wat een moeilijke vragen!! maar ik ga mijn best doen om je te helpen, wetende dat ik niet echt van de “kunst” ben is het eerste wat in mij op komt als antwoord op je vragen:
  In het algemeen vind ik het prettig als een site overzichtelijk is en een duidelijke route heeft, niet teveel tekst en veel plaatjes, foto´s. Een korte omschrijving of een verwijzing van/naar de inspiratie bron vind ik wel prettig om te lezen.
  Andere sites bezoek ik eigenlijk alleen op aanraden van iemand anders, via een blog of iets dergelijks, of door een foto die me aanspreekt.
  En goede content voor je site bedenken is zo´n beetje het moeilijkste wat er is volgens mij, dus ook heel moeilijk te beantwoorden….Maar zoals gezegd en onderwerp over een andere kunstenaar beschreven door jou, gezien door jouw ogen, wat je er goed aan vind en misschien ook wat niet en waarom is misschien een idee?

  Ik hoop dat dit helpt!

  Carol

 8. Ik bekijk je berichten niet altijd, ben vooral geïnteresseerd in je werk. Dus foto’s van je werk spreken me het meest aan. Ooit las ik wat meer over je grafische uiteenzettingen, maar het aanbod in de mailbox is telkens zo groot dat ik juist altijd alles open.
  Ik vind wel dat je ontzettend knap en professioneel werkt met dit nieuwe medium!
  Veel succes
  Annemiek Bakers

 9. Hannie,
  ik vind het vooral belangrijk om veel foto’s te zien op een website; verder moet het vooral duidelijk en overzichtelijk zijn. Niet te veel informatie; zeker niet te veel tekst. Wel info over het werk; titels, formaat, jaartal, expositienieuws.
  Verder vind ik het altijd leuk om tips te krijgen over interessante exposities die je zelf hebt bezocht.
  Goed idee trouwens, deze enquete.
  succes verder,

  Thea

 10. 1- Nieuw eigen werk.
  2- Jawel, wanneer ik het werk de moeite vind, ga ik kijken!
  3- Jazeker, ga ik kijken!
  4- Ik vind het meer dan voldoende, dus houden zo!

 11. Dag Hannie,
  Wat ik graag lees op een site van een kunstenaar is hoe het werk tot stand is gekomen; zit er een gedachte achter, waarom juist deze vormen etc.
  Wel vind ik belangrijk dat een site duidelijk en overzichtelijk moet zijn. Dus niet zoveel “frutseltjes” er om heen. Het gaat tenslotte om het kunstwerk.
  Om nog wat persoonlijker te worden (mag dat Hannie?) Ik vind je werk prachtig en heel duidelijk weer gegeven maar expo/nieuws/over mij/links/blog/persoonlijk, is voor mij te veel en geeft te veel afleiding
  Dus voor mij zijn duidelijke foto’s van je werk en info daarover genoeg.

  Ik bekijk alleen de site van een kunstenaar wanneer ik naar een open dag/atelierbezoek ga. En dat was bij jou ook het geval. Daarna bezoek ik nog zelden de site
  Succes met je werk.

 12. Dag Hannie!

  omdat ik mijn eigen site ga ombouwen heb ik hier voor mezelf wel over nagedacht.
  Wat ik op een kunstenaarssite wil zien is aan de ene kant een duidelijke visie/ houding, die als ik een jaar later op de site kijk nog hetzelfde is, dus de constante factor, de rode draad door het werk, het antwoord op de vraag wat jou fascineert. En aan de andere kant de actualiteit, waar kan ik je werk nu zien, wat gebeurt er op dit moment, de veranderlijke factor dus. Die twee wel duidelijk gescheiden. Natuurlijk is er ook een archief en kan iemand desgewenst veel tijd doorbrengen op je site, maar dat ligt iets dieper binnen je structuur. Echt privé dingen zou ik er zelf niet op zetten, je werk is zelf al zeer persoonlijk. Ik heb op dit moment geen duidelijk voorbeeld aan de hand.
  succes, Florian

 13. ik geniet altijd erg als ik weer een mail van je krijg over je werk en je activiteiten.
  Krijg een heel professionele indruk van je. Ik zou zeggen ga zo door.

 14. Hallo Hannie,
  Ook ik vind dat je overspoeld wordt met informatie in deze tijd. Daar heb ik vaak moeite mee en ik probeer dus heel selectief met mail, Facebook, krant e.d. om te gaan. Blogs zijn om die reden voor mij niet interessant, kost me te veel tijd en heb andere dingen te doen. Dit is beslist niet vervelend bedoeld, maar zo werkt het bij mij. Interessant vind ik als je nieuw werk hebt te laten zien en dat laat je weten door bv. de aankondiging van een expositie.
  Ik heb geen favoriete website, maar ik ga op zoek als ik hoor of lees dat een kunstenaar interessant werk maakt. Het is fijn als de site er overzichtelijk uitziet, maar het gaat me vooral om het werk! Dáár ben ik nieuwsgierig naar!! En eventueel de achtergrond van het werk: waar gaat het over!ik denk dat ik hiermee al jouw vragen wel beantwoord hebt.
  Groet en succes! Marjan

 15. Hallo hallo Hannie.
  Wat bijzonder om dit zo te doen, het zet je sowieso aan het denken.
  Eerst, ik ben nog nooit op je site geweest.
  Dit bezoekje is naar aanleiding van je mail.
  Prachtige kunstwerken fantastisch.
  Veel informatie, voor mij voldoende.
  De foto’s geweldig, kom een ander keertje zekers weer langs.
  Ja meid hoe nu verder, als je het zelf allemaal leuk vind om te doen, wat is er dan mis.

  Heel veel succes, lieve zongroetjes dag dag

 16. Hallo Hannie,
  Kan me vinden in een aantal van de reacties hierboven.
  Wat mij het meest aanspreekt is info over je werk met foto’s, af en toe pak ik een stukje van je blog mee. Vakantie komt er aan en dus meer tijd (!) hoop ik. Zie via Fb natuurlijk ook het e.e.a. en dan druk ik vaak op de link. Dat werkt voor mij prima.
  Bezoek voornamelijk sites van fotografie en af en toe van een andere kunstenaar als ik daar werk van gezien heb wat ik interessant vind.
  Jouw site is up-to-date en dat is een plus.
  Je nieuwsbrieven lees ik ook graag. Denk dat je meer dan voldoende actief bezig bent dus houden zo!
  succes, Lorraine

 17. 1. Wat vind ik leuk om te lezen of te zien als ik de website van een kunstenaar bezoek?
  – zijn/haar werk + wie de persoon achter het werk is + wat die persoon beweegt

  2. Welke website(s) van andere kunstenaars spreken mij het meeste aan?
  – ik kijk niet naar websites maar zoek de kunstenaars en hun werk op die/dat mij nieuwsgierig maken of hebben gemaakt of waarmee ik mij verwant voel. Zoals bijv het werk van Beatrice Coron, Iwona Sroczynska, Hannie Mommers, Bilal Chahal

  3. Bezoek ik jouw website wel eens en wat vind ik dan leuke onderwerpen?
  – Ik volg je via fb en RSS feed en bezoek jouw website als ik door fb en RSS getriggerd nieuwsgierig ben geworden naar de rest van je verhaal en wat je de laatste tijd gedaan hebt of wat jou heeft bezig gehouden

  4. Over welk onderwerp zou ik van jou meer willen lezen of zien?
  – Ik zou graag makkelijk kunnen zoeken op bijv titels of series van jouw werk en ook op een pagina waar jouw werk bij elkaar of op thema staat willen kunnen schuimen

  EN IK VIND NOG STEEDS DAT JE PRACHTIG WERK MAAKT!!!
  Ik miste jouw werk bij interart.nl

 18. 1) Leuk te weten wat je beweegt? Waar komt inspiratie vandaan? Hoe werkt dat voor anderen onnavolgbaar proces van creëren?
  2) Waar ik ook maar terechtkom via Stumbleupon.com. Vaak zeer verrassend.
  3) Af en toe, vnml. als er weer ’s een nieuwsbrief voorbijkomt. Ik kijk dan vooral naar foto’s van je werk.
  4) Wat je doet is goed, wat mij betreft.

 19. Beste Hannie,
  Ik wil graag proberen je te helpen je website te verbeteren.
  Ik ben zelf geen kunstenaar maar wel als verzamelaar al 60 jaar geïnteresseerd in wat in mijn ogen intrigerende kunst is.
  Ik weet dat ik op mijn computerscherm alleen maar een zwakke afspiegeling krijg van wat er te zien is in het echt.
  Maar ik moet vooral kunst zien en niet 10 verwijzigingen naar wat ik op andere plaatsen kan zien. En laat vooral de diversiteit van jouw kunst zien met zo weinig mogelijk tekst. Hoe groter de diversiteit hoe groter de kans dat het bij mij resoneert.
  Verder, zonder de tekst te hebben gezien, zou je voor jezelf de 20 tips omgekeerd voor je eigen website kunnen toepassen.
  Veel succes,
  Jan Verhoeven

 20. Hoi hannie, ik ken je vooral als creatieve ondernemer. Kunstenaar of vormgever maakt me dan niet zoveel uit. Wat me interesseert hoe jij vanuit je vakvrouwschap naar de wereld en specifiek opdrachtgevers kijkt. De persoonlijke dingen vind ik minder interessant. Verder vind ik dat je geweldig bezig bent met alle mogelijkheden die er zijn dus. Groet, Cees Hogendoorn

 21. Dag Hannie, je blauwe doosje staat hier prachtig te wezen. Dit is de eerste keer dat ik je blog zie, maar ik wordt er erg blij van! Leuke themafoto’s, mooie keramiek, issuu-boekjes ook helemaal goed, ontroerende verhalen over je moeder, lang rondgekeken dus. Groet, Willemijn

 22. Hallo Hannie,
  Vooral fotografie en schilderijen. 3d doet het niet zo voor mij op sites, tenzij de fotografie daarvan mij aanspreekt.
  Via kunstenaars bij andere kunstenaars uitkomen.
  Toegankelijkheid van de gallerie/werkplaats/kunstenaar/kunst kunnen vaststellen.
  Projecten in het maatschappelijke vlak en combi’s met maatschappelijke thema’s en kunst.
  Wat kost je kunst.
  Je mail is steeds reden voor mij om je site te bezoeken, zeker als je een aankondiging hebt die mijn interesse wekt, dus ook deze onderzoeksvraag.
  Ook de bijdragen van anderen zijn dan leuk om te lezen.
  Dat het meer een omgeving wordt waar ik doorheen kan struinen en dingen kan ontdekken.
  MVG Jan

 23. Hoi Hannie,

  Je vragen waren in ieder geval een aanmoediging om je website weer eens te bekijken, want…dat doe ik niet elke dag! Ik vind je website er informatief en professioneel uitzien en ik bewonder het feit, dat je zoveel energie steekt in het actualiseren daarvan! Dat houdt ‘de boel’ wel levendig! Andere voorbeelden van websites zou ik zo gauw niet kunnen noemen, maar ik ben wel een voorstander van websites die er sober, artistiek en overzichtelijk uitzien en niet te veel bewegende ‘toeters en bellen’.
  Succes ermee!

 24. Hoi Hannie

  ik ben afgericht om een site snel te scannen, iets dat mijn aandacht trekt zorgt dan voor verdere diepgang. wat dat is…
  hangt niet alleen van visualisaties op site af, maar meer van “prikkelen” en “vasthouden”. jij regelt in ieder geval de trigger voor mijn bezoeken aan jouw site. jouw enthousiasme in nieuwsbrief en site-bouw-cursus zorgt ervoor dat ik daar automatisch terecht kom. mijn suggestie is: blijf triggeren en maar dus ook afwisselen.

  hartelijke groetjes

 25. Dag Hannie,
  Grappig ik heb in de stadsgalerij je werk voor het eerst mogen bewonderen. Het sprak mij zeer aan. Ik ga mijn best doen om je vragen te beantwoorden.
  1. Ik vind het leuk om werk van je te zien.
  2. Ik houd de websites bij van mensen die ik ken en met kunst bezig zijn. Dat zijn 3 mensen en jij nu.
  3. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog maar 1 keer gekeken heb en je daardoor geen goed antwoord kan geven.
  4.Ik vind het interessant dat kunstenaars vertellen over hun werk waar ze op dat moment mee bezig zijn en hoe ze er toe gekomen zijn om een creatie te maken.
  Ik hoop dat je iets aan mijn antwoorden hebt.
  Tot een volgende keer, groet Karen

 26. Goede morgen Hannes,

  Natuurlijk vind ik het fijn werk van je te zien, maar dan toch het liefst zo dat ik het kan ruiken en proeven in een ruimte. Vooral de keramiek daar wil ik graag omheen lopen en het liefst nog in mijn handen nemen. Fijn dat je in je site weinig engels gebruikt. Tot gauw Lieke

 27. Hey Hannie,
  Ik ben nou niet wat je noemt een typische kunstvolger.
  Ik kijk bijvoorbeeld meestal op je site als je me nieuwsgierig maakt middels een berichtje met (altijd weer) een mooie foto (zoals op facebook). Dat inspireert me dan om te kijken.
  Wat ik graag zie op een site is rechtstreekse informatie over de kunst(enaar) en ik hou daarbij wel van een persoonlijke noot.
  Plaatjes trekken wel mijn aandacht en een heldere opzet van de site vind ik prettig. Waarin ik niet hoef te zoeken naar de wijze van navigeren enz.
  Ik bezoek je site dus wel eens zoals eerder gezegd als ik daartoe wordt uitgenodigd. Er is al zoveel informatie, dus dit werkt voor mij althans heel goed, het kattebelletje :-)
  Ik hoop mijn bijdrage iets voor je kan betekenen.
  tot snel (morgen) Marianne

 28. 1. Wat vind je leuk om te lezen of te zien als je de website van een kunstenaar bezoekt? Plaatjes en foto’s.

  2. Welke website(s) van andere kunstenaars spreekt je het meeste aan? Bezoek ik niet.

  3. Bezoek je mijn website wel eens en wat vind je dan leuke onderwerpen? Nieuws en commentaren.

  4. Over welk onderwerp zou je van mij meer willen lezen of zien? Jeetje! Kweetnie.

 29. Hallo Hannie, eerlijk gezegd is jouw nieuws voor mij altijd een doolhof. Hoe kom ik waar zo rechtstreeks mogelijk. Meestal gaat het met horten en stoten en dan vind ik altijd wel iets leuks of interessanrs. Welnu ik denk dat ik een website die heel doelgericht is, zo weinig mogelijk frutsels en details, goed toegankelijk zonder te veel afleidingen, met werk van de kunstenaar en de technische kantjes ervan als afgeleide, dus er naar toe kunnen gaan als het je interesseert. Nieuws over je exposities zijn leuk, maar heel vaak ver weg. Persoonlijke nieuwtjes vind ik niet op een website horen of noem je dat een blog. Vakantie foto’s, het leven over je moeder, dat hoor en zie ik wel graag buiten de computer. Ben ik ouderwets? Gegroet, Anke van Bergen-Holtkamp

 30. Hai Hannie,

  Ik bezoek jouw site regelmatig, niet vaak. 2 x per maand. Vooral om te zien wat je nieuwe werk is en of je exposities hebt. Foto’s en een kort verhaaltje spreken me het meeste aan. Tips over andere kunstenaars en exposities ook. Wat achtergrond over het werk en techniek spreekt me aan. Jouw blog lees ik niet vaak; soms en dan vooral uit interesse in jou als vriendin. Net als Anke hoor ik persoonlijke privé verhalen het liefst in 1 op 1 contact.
  Ik lees bijna nooit blogs, ook niet van andere mensen.

 31. Dag Hannie,

  Ik lees alleen jouw nieuwsbrief, geen blog. Een plaatje met verhaal is het leukste. Mijn interesse houdt snel op. (be)Zoek nooit andere kunstenaars.
  Marijke

 32. Hannie,
  Ik wil graag de ‘handtekening’ van de kunstenaar herkennnen. Kijk regelmatig naar websites over fotografen. Je wordt getriggerd door een foto uit de krant en dan duik ik graag in de leefwereld van genoemde kunstenaars.
  Welke sites houden je aandacht vast!? Bijvoorbeeld; ‘ Pien Fotowerk’ niet, te braaf.
  ‘fotowerk-Marjolein Oosterheerd’ heeft al een eigen karakter. Vooral in de kleur.
  Snuffel je verder dan kom ik op ‘Kunst – Hannie Mommers – Art’. Een zeer eigen site.
  1. helder 2. aandacht voor de Engelse taal 3. overzichtelijk 4. breed opgezet.
  Kortom ; Je hebt jezelf uitstekend in de kijker gezet.

 33. Hoi Hannie,

  “Die vul ik straks wel in als ik wat tijd heb”…. tja ondertussen zijn we weeral wat dagen verder.
  Het is fijn om te lezen wat de kunstenaar bezig houdt. Zelf bezoek ik niet zo vaak websites. Meestal als ik op een tentoonstelling ben geweest of de kunstenaar ontmoet heb dan ga ik voor verdere info naar zijn/haar website kijken. Op dit ogenblik bezoek ik af en toe websites over Grafische Vormgeving. Persoonlijk vind ik jouw website ‘hartstikke’ goed en overzichtelijk. Ik kan nu niet direct op een voorbeeld komen van een website die mij aanspreekt. Mocht dit in de toekomst gebeuren dan stuur ik een link naar jou, is dat goed?
  Carine

 34. 1. Wat vind je leuk om te lezen of te zien als je de website van een kunstenaar bezoekt?
  Lezen, daar hou ik niet zo van op een website. Zien wel. Dan spreken mij heel erg jouw fotowebsite en jouw kunstwebsite aan. Dat klinkt wat gemakkelijk, maar het meeste wat ik op dat vlak tot nu toe heb gezien, vind ik nogal amateuristisch. Mogelijk kijk ik naar de verkeerde sites.

  2. Welke website(s) van andere kunstenaars spreekt je het meeste aan?
  Geen dus.

  3. Bezoek je mijn website wel eens en wat vind je dan leuke onderwerpen?
  Ja, jouw websites bezoek ik regelmatig. Wat ik zie vind ik dus leuk. Over de onderwerpen heb ik geen uitgesproken standpunt.

  4. Over welk onderwerp zou je van mij meer willen lezen of zien?
  Ik ben zo heel tevreden.

 35. Dag Hannie!
  Twee á drie keer per jaar kijk ik even naar je website, zie dat je weer prachtig keramiek maakt, aan nieuwe exposities deelneemt en heel veelzijdig en actief bent. Ja echt, ik volg je! Je blogs e.d. lees ik echter niet, ook niet van anderen hoor. Ik neem er de tijd niet voor, ben veel bezig met ’t eea, ontvang allerlei informatie via diverse media, er is een overkill aan info en selekteren is daarbij al best ingewikkeld. Zie dat je in september weer een huisexpo hebt (als we niet op vakantie zijn, ja ja, dat gebeurt nog wel eens bij pensionado’s), we komen! Veel succes en ook van Willem een hartelijke groet,
  Aukje

 36. Dag Hannie,
  Er was een nieuw Kleurrijk Hellendoorn, ben nog even geweest als kijker, had je niet meer verwacht, ze noemen het ook geen kunstroute.
  Ik vind je site er mooi uitzien en de kleuren zijn wel jouw kleuren.
  Verder heb ik er niet zoveel mening over.
  Ik kijk graag op sites van kunstenaars, die ik ontdekt heb op een tentoonstelling, kunstroutes of op een kunstbeurs.
  Wel is het allemaal nogal tijdrovend.
  Je maakt prachtig werk en ik ontvang graag je nieuwsbrief en wie weet kom ik
  een keer kijken op een tentooNstelling, kom je nog eens richting Amsterdam?
  Hartelijke groeten
  Annelies Korver

 37. 1. Foto’s, actuele expositie(s)
  2. Foto’s van het werk van de kunstenaar en achtergrondinformatie daarover.
  3. Je site heb ik n.a.v. een uitnodiging van een open huis (lag in de bibliotheek van Ulvenhout) 2x uitgebreid bezocht.
  Na een mailbericht zaL ik dat beslist meer doen.
  Aantrekkelijk vind ik de foto’s van je werk, wat je beweegt en raakt/inspiratiebronnen, kijken naar kunst, maandelijkse thema’s.
  4. Ga zo door. Doe wat je zelf wilt dat onderscheid tje van anderen. Volg niet wat anderen graag zien.
  Ken je Manifesta 9, de biennale van hedendaagse kunst in Genk? Ik ben er nog niet geweest maar hoorde dat het gebouw al de moeite waard is.
  Met groet, Mariëtte

 38. 1. Wat vind je leuk om te lezen of te zien als je de website van een kunstenaar bezoekt? Voorbeelden van het werk, om te zien of er iets bij zit dat ik zou willen hebben of wat me op een andere manier inspireert.

  2. Welke website(s) van andere kunstenaars spreekt je het meeste aan?
  Dan noem ik de sites van kunstenaars van wie ik zelf wat heb hangen, en waarvan ik vind dat er leuke objecten te zien zijn: http://www.clemensbriels.nl en http://www.franshouben.nl. Lekker kleurig!

  3. Bezoek je mijn website wel eens en wat vind je dan leuke onderwerpen?
  Soms als ik een nieuwsbrief langs krijg. Dan kijk ik of er iets bij staat dat mijn aandacht trekt. En bijvoorbeeld nu las ik je blog over je ouders omdat ik die van vroeger ken en omdat mijn vader nu ook recent is opgenomen.

  4. Over welk onderwerp zou je van mij meer willen lezen of zien?
  Het leukste vind ik de verschillende nieuwe kunstobjecten, en omdat ik je ken ook de persoonlijke dingen zoals foto’s en blogs. Maar dat is alleen omdat ik je ken en dat zou ik niet van onbekenden lezen.

 39. Hoi Hannie,
  Hoe gaat het met je?
  Je vroeg en reactie op je site van mij.
  Ik vind dat je er veel aandacht en zorg aan hebt besteedt, dus mijn complimenten.
  De reden echter dat ik wat later heb gereageerd komt alleen door de home pagina.
  Ik vind de informatie/ tekst te veel om mee te beginnen. Het lijkt mij af te leiden waar het om gaat, de kunstenares en haar werk.
  Ook wil ik dan visueel meteen geprikkeld worden. Je keramiek foto`s die je als 2e hebt staan, zou van mij wel juist op de homepage mogen.
  Verder vind ik je site heel mooi.
  Ik hoop je weer een keer te zien,
  groetjes , Cecile

 40. Ik zie graag een mooi vormgegeven website . Belangrijk voor mij is dat de route overzichtelijk is. Dat ik snel kan vinden waar ik op uit ben. Nieuw werk bijvoorbeeld!.

  Ik surf weinig op Internet en bekijk eigenlijk nauwelijks sites.

  Ik vind jouw site prachtig vormgegeven maar heb weinig vergelijkingsmateriaal (zie boven). Ik kijk onvoldoende op je site daar we elkaar bijna wekelijks spreken en ik het nieuwe werk `live` kan bekijken
  Je blogs spreken me aan , zeker wat betreft de variatie aan onderwerpen.

  Je bent naar mijn idee een getalenteerd blogschrijfster. Wat ik leuk zou vinden is meer `tips`. Zoals die waar je nu mee bezig bent. Tips bij het voorbereiden van een museumbezoek, het bekijken van abstracte kunst etc. Ik vraag me echter wel af: in hoeverre dient de blog jou dan nog? Schrijf je dan niet alleen ten behoefte van het lezerspubliek?
  Els

 41. Verhalen en afbeeldingen van wat de kunstenaar allemaal doet, wat hem/haar bezighoudt en hoe hij/zij tot de kunstwerken komt en dan niet alleen als het werk af, maar ook als het in wording is. Sites van andere vormgevers/kunstenaars zoals jij? Geen idee. Het goede aan jouw site is juist dat het op alle aspecten zo ontzettend Hannie is: veelzijdig, met brede interesse, persoonlijk, zonder dat het te veel of onduidelijk wordt. Juist de variatie aan onderwerpen en jouw eigen kijk op mensen en dingen maken je sites boeiend, ze zijn goed gelinkt en overzichtelijk en er valt veel te zien en lezen. Gewoon doorgaan zo!

 42. Hi Hannie.
  Ik vind het altijd leuk om te zien wat voor nieuw werk je hebt gemaakt en om je blog te lezen (dikwijls zo herkenbaar). Al surfend op het net bekijk ik websites van andere kunstenaars. Ik bezoek je website als ik iets van je op twitter bv. lees (he waar ben je eigenlijk gebleven op twitter? of heb ik even niet opgelet?) of als ik je nieuwsbrief krijg. Dan kijk ik waar je gaat exposeren of waar je mee bezig bent. Jouw website lijkt mij helemaal goed, ik zou niets kunnen verzinnen wat anders/beter zou moeten. Mmm, wacht even, je hebt ook persoonlijke foto’s van vakanties erop staan. Leuk om te zien, maar niet zo passen in een zakelijke (kunst)website. Veel succes verder Hannie.

 43. 1. Ik bezoek maar heel zelden websites van andere kunstenaars… Probeer zoveel mogelijk online bij te houden over mijn eigen vakgebied en omwille van tijd en focus vallen zaken die ik wel interessant vind maar niet nodig zijn als ‘bijscholing’ als eerste af.
  2. zie boven
  3. ik kom heel regelmatig op je website, en lees dan in één klap alles wat ik gemist heb de afgelopen tijd 😉 Ik vind je persoonlijke blog herkenbaar en boeiend, ben fan van je fotoblog en vind het een wonder hoe prachtig je je keramiek op de foto krijgt; zowel de objecten zelf als de foto’s ervan zijn prachtig! Ook je blogs over vormgeving of je blogs over inspiratie lees ik graag. En je interviews met mensen die kunst van je gekocht hebben… Kortom, ik vind je site geweldig 😀
  4. uhhhhmmm… ik mis niks geloof ik!

 44. Hannie,
  Onverwach krijg ik een ochtend zonder afspraken in de schoot geworpen, en ik herinner me onder andere jouw vraag van een poosje geleden. De vraag een reactie te geven op je website.
  Waarschijnlijk zegt dit bovenstaande al genoeg. Naar aanleiding hiervan kom ik dus weer op je site.
  je vragen:
  1 en 2: nee, ik bezoek geen sites van kunstenaars, alleen als ik nav een krantenartikel naar een tentoonstelling wil.
  3. Ik bezoek je website als we t erover gehad hebben, en zoals nu.

  Ik vind je activiteiten op dit hele terrein origineel, helemaal bij je passen; voor mij hoort het (nog?) niet bij mijn dagelijkse bestaan – maar dat weet je.
  Tot gauw ziens,
  May

 45. Dag Hannie,
  Al zoveel reacties, daar zul je vast blij om zijn. Ik ga je vragen niet keurig beantwoorden, maar wil jouw site graag als elke andere verkoopsite zien. Ook al wil je als kunstenaar misschien niet vet-commercieel overkomen, uiteindelijk wil je toch verkopen.

  Goed fotomateriaal lijkt me voor een kunstenaarssite noodzakelijk. Dat zit bij jou helemaal goed.

  Als klant wil ik misschien iets weten over de achtergrond van je werk. Leuk is ook als je (net als bij een tentoonstelling) de ontwikkeling van het ene werk naar het andere kunt volgen, de grote lijn in iemands oeuvre. Laat je werk in een soort overzicht of galerie zien, dat maakt vergelijken gemakkelijk.

  Vertel vooral ook iets over de techniek en het materiaal dat je hebt gebruikt. Mensen moeten niet denken dat je kunst in een verloren halfuurtje maakt.

  Laat op je site zien welke opleidingen / cursussen je gevolgd hebt en welke je zelf hebt gegeven. Waar heb je door de jaren heen geëxposeerd en welke prijzen heb je gewonnen? Voor de potentiële klant is dat het bewijs dat je een ‘echte’ kunstenaar bent. Als je lid bent van een vakvereniging en ze hebben een keurmerk: zichtbaar op je site plaatsen!

  Verder: wat zijn de afmetingen, wat is de prijs, wat zijn mogelijke betalingsregelingen (huurkoop)? Kan het kunstvoorwerp ook buiten staan of hangen? Maak ook het leggen van contact via mail of anderszins zo drempelloos als mogelijk. De opvallendheid en toon van je call-to-action (actieknop op je webpagina) zijn daarbij belangrijk.

  Kunstenaars denken meestal niet zo, maar ook kunstkopers moeten verleid worden. Ik weet dat het tegenwoordig enorm opboksen is tegen de vrije markt van beunhazen, kunstige massaproductie en import uit goedkope landen. Laat dus vooral zien waarin jij je onderscheidt en wat je werk bijzonder maakt.

  Was this information useful? 😉 Succes!
  Eric

 46. Hallo Hannie,
  Ik ben altijd verrast als ik je website en andere uitingen (werk) van je zie. Aangenaam verrast, wel te verstaan.

  Zo nu en dan bezoek ik websites van kunstenaars. Ik vind dat eigenlijk vreemd, want je ervaart een werk pas echt als je ermee wordt geconfronteerd: de vorm, de afmetingen, het materiaal, en hoe dit alles met elkaar in verhouding staat. Dan is de presentatie op internet eigenlijk maar een lapmiddel.

  Een website van een kunstenaar moet mij in de eerste plaats visueel prikkelen. Dus de site zelf moet al een kunstwerkje zijn.

  Vervolgens het meest representatieve werk, met relevante informatie. Materiaal, afmetingen, hangend/staand/liggend, prijs, heel summier achterliggende gedachte. Plaatjes moeten ook groter gemaakt kunnen worden! Ideetje: een module (zoals makelaars tegenwoordig wel aanbieden) waarmee je een werk ‘in de ruimte’ kunt plaatsen.

  Vervolgens d.m.v. doorklikken naar verdere informatie over de kunstenaar, andere werken, exposities (verleden, gepland), wijdere filosofieën, carrière, aankoopregelingen.

  Blogs lees ik eigenlijk zelden.

  Kortom, als je een site van een kunstenaar bezoekt moet je al meteen een ‘kunst-‘ervaring hebben. Ik vind dat jouw site daar al heel goed aan voldoet, maar jou kennende ben je daar niet tevreden mee.

 Reageer

(verplicht)

(verplicht)